“Rijeka milosti” poteći će 3. veljače 2023. za Socijalnu samoposlugu
Kategorija:
Vijesti

“Rijeka milosti”, veliki slavljenički humanitarni koncert poteći će 3. veljače 2023. pod geslom “Bit ćete mi svjedoci (Dj 1, 8)” Centrom Zamet za Socijalnu samoposlugu “Kruh sv. Elizabete”, najavljeno je u utorak 20. prosinca na konferencija za novinare održanoj u Velikoj dvorani Nadbiskupijskog ordinarijata u Rijeci. Nastupaju: Amorose, Ivan Seletković, Matej Galić, Marina Matošević i Sebastijan Pešorda.

Nije riječ o običnom koncertu, nego ostvarivanju dvije zapovijedi ljubavi, slavljenju Boga, ali i konkretnim djelima ljubavi prema bratu čovjeku, rekao je povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije Ivan Seletković. Budući da se 2023. godine spominjemo 20 godina od pohoda pape Ivana Pavla II. Rijeci, odabrano je geslo ‘Bit ćete mi svjedoci (Dj 1, 8)’, a želja nam je i da iskustvo koje osobe prime na koncertu, nose među druge.  Dodao je da je  koncert ‘retro edition’ i kao razlog naveo da publiku prethodnih koncerata nisu činili samo mladi, nego sve generacije, ‘od 7 do 77 godina’. “Želimo se referirati na neka vremena i neke pjesme koje svi znamo kako bi se uistinu dogodio zajednički koncert, zajedništvo starih i mladih. Cilj nam je da to ne bude samo nastup izvođača, nego  zajedničko pjevanje i zajednička molitva.”

U ime korisnika i volotera riječke Socijalne samoposluge, Nela Pujić zahvalila je organizatorima koncerta kao i svima koji će kupiti kartu. Prikupljeni novac bit će usmjeren za poboljšanje uvjeta rada ove karitativne ustanove. “Potrebno je, kada radite s hranom, imati uvjete za rad te ćemo nabaviti rashladne vitrine, police koje nam nedostaju, kolica za prijevoz donacija, prijenosno računalo i naravno namirnice za naše korisnike.” Pujić je dodala kako je ove godine riječka ‘Socka’ brinula za oko 600 korisnika.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti putem portala ulaznice.hr ili u poslovnicama Dallas Recordsa, a iza svetkovine Bogojavljenja i u župnim uredima Riječke nadbiskupije, najavila je članica Organizacijskog odbora, Petra Mrković. Cijena ulaznica za parter je 10 Eura, tribune 12 Eura, a djeca do 10 godina i osobe s invaliditetom imaju slobodan ulaz.

Organizator događaja je Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije koji je prethodnih godina ovim koncertom prikupljao novac za udrugu Depaul Hrvatska – voditelje Kuće utočišta u Rijeci, Dom za osobe s demencijom te Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“.

Skip to content