Zvona za listopad
Kategorija:
Vijesti Zvona

Novi broj Zvona donosi pregršt zanimljivih tema koje su se na planu opće i mjesne Crkve nametnule nakon ljetne stanke. Rujan je bio mjesec posljednjih najava dugo pripremane Biskupske sinode na kojoj će biti govora i o temama o kojima su mišljenja podijeljena i s kojima se Crkva dugo odbijala suočiti, ali vrijeme je da to počne činiti. Predstavnici mediteranskih država susreli su se s Papom u Marseillu i donijeli manifest Teologije Mediterana, o stvaranju puteva bratstva, uzajamnosti i mira. U pripremi manifesta sudjelovali su i organizatori Mediteranskih teoloških susreta Riječke nadbiskupije.

Važnih je događanja bilo i u Riječkoj nadbiskupiji. Na Teološko-pastoralnom seminaru otvorena je nova važna tema, inkluzivni pastoral soba s invaliditetom. Caritasov dom  Sv. Ana“ – za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja proslavio je 30. godinu postojanja, a riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić primio je metropolitski palij na svečanoj misi u katedrali. Gospićko-senjska biskupija u čekanju je imenovanja novog biskupa jer je dosadašnji, Zdenko Križić, imenovan splitsko-makarskim nadbiskupom.

Rujan je donio još jednu važnu obljetnicu, možda i najvažniju suradnicima i čitateljima Zvona. Prije 60 godina, krajem rujna, o blagdanu sv. Kuzme i Damjana, izišao je prvi broj Bakarskih zvona, tada župnog listića iz kojeg je nastao današnji nadbiskupijski mjesečnik.

O svemu tome možete čitati na stranicama tiskanog izdanja Zvona koje ćete pronaći u svojoj crkvi, ili možete pogledati na web stranici zvona-ri.org.

Skip to content