Rujanski broj Zvona
Kategorija:
Vijesti Zvona

Mjesečnik Zvona u novome broju najavljuje novu pastoralnu godinu i podsjeća na sinodalni hod Katoličke Crkve. Poruka riječkog nadbiskupa Mate Uzinića poziva vjernike i svećenike da nastave sinodlani hod započet još 2021. godine. Cilj svega je uspostavljanje sinodalnosti kao stila crkvenoga života kojeg mjesna Crkva želi usvojiti i razvijati.

Zvona najavljuju i Sinodu biskupa u listopadu te donose sažetak Radnog dokumenta za provedbu Sinode.

U zvonima možete pročitati i osvrt na Mediteranske teološke susrete održane tijekom ljeta u Lovranu te što je o Crkvi u suvremenom svijetu misli jedan od predavača, teolog i dominikanac Timothy Radcliffe.

Dopisnica Zvona i HRT-a iz Vatikana Anđela Jeličić Krajcar u svom tekstu najavljuje dva putovanja pape Franje, u Mongoliju i Marseille. Tu su i stalne rubrike u kojima možete pročitati crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, tumačenje Biblije, upute za liturgijsku glazbu, a u tiskanom izdanju neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije, ili ih pročitati na novoj web stranici: zvona-ri.org

Skip to content