Najavljen volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”

Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ u Hrvatskoj se organizira po sedmi put u partnerstvu nekoliko udruga mladih. U Rijeci održava četvrti put i organizira ga Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije od 12. do 15. listopada.

Cilj projekta je promovirati volontiranje, pomoći ljudima u potrebi, poticati mlade na proaktivno djelovanje u zajednici. Kroz radne, ekološke i socijalne akcije mladi beskompromisno daruju svoje vrijeme, prihvaćaju izazov i doprinose promjeni na bolje. Projekt je do sada ostvario veoma zapažene rezultate, priznanja i nagrade. Najveće priznanje su plodovi koje projekt ostavlja u zajednici – obnovljene prostore, očišćene površine, sretna i radosna lica. Očekujemo oko tisuće mladih diljem Hrvatske koji će darovati svoje vrijeme i vještine za potrebe lokalnih zajednica, poručuju organizatori.

U Rijeci će projekt službeno biti otvoren u četvrtak 12. listopada u 20 sati  misom u Centru za mlade “Blaženi Miroslav Bulešić” (Slavka Krautzeka 74, preko puta Sveučilišnog kampusa na Trsatu). Volonterske akcije održat će se u petak i subotu. Projekt će biti zaključen u nedjelju, 15. listopada u 19 sati misom zahvalnicom u crkvi sv. Jeronima (dominikanci) za sve koji su se u Rijeci uključili u 72 sata bezkompromisnog davanja za drugoga.

Organizatori pozivaju mlade da im se pridruže u volonterskim akcijama, a više informacija o samom projektu mogu pronaći na službenim mrežnim i drustvenim stranicama “72 sata bez kompromisa”.

Prijave se mogu ostvariti preko linka: https://prijava.72h.hr/72sata/prijava_volontera

Skip to content