Ljetni dvobroj Zvona
Kategorija:
Vijesti Zvona

Ljetni dvobroj Zvona, mjesečnika za kršćansku kulturu, koji je iz tiska izašao uoči drugih Mediteranskih teoloških susreta u organizaciji Riječke nadbiskupije, kao najavu susreta donio je razgovor s Ivanom Šarčevićem, franjevcem i profesorom na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu koji pojašnjava ima li teologija budućnost te zašto je potrebna čovječanstvu.

U Zvonima možete pročitati i razgovor sa svećenikom Leopoldom Barićem koji je proslavio 90. rođendan.

U ovome broju otvorena je i nova rubrika, Dopisništvo Vatikan. Dopisnica Zvona i HRT-a Anđela Jeličić Krajcar u svom tekstu analizira mirovne pokušaje pape Franje da zaustavi rat u Ukrajini.

Zvona donose i reportažu s hodočašća u Rim na blagoslov palija za novog Riječkog metropolitu Matu Uzinića. Tu je dakako i izvješće s proslave zaštitnika Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke sv. Vida koja je započela Danom posta i molitve za žrtve zlostavljanja, za obraćenje i za posvećenje Riječke nadbiskupije.

Zvona nastavljaju i s temama Sinodalnog hoda, kancelar Riječke nadbiskupije Goran Žan Lebović Casalonga potražio je temelje sinodalnosti Crkve u Zakoniku kanonskog prava.

Tu su i stalne rubrike u kojima možete pročitati crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, tumačenje Biblije i kako sačuvati zdravlje u ljetnim vrućinama, a u tiskanom izdanju neizostavan je i pregled događanja iz života Crkve na području Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Tako i Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije, ili ih pročitati na novoj web stranici: zvona-ri.org

Skip to content