Prijem prvašića u Katoličkoj osnovnoj školi
Kategorija:
Vijesti

Radosno, ali i uz pokoju suzicu, kako s roditeljskog, tako i dječjeg oka, dočekan je trenutak kada je nova generacija prvašića Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“ u Rijeci započela školovanje. Tom velikom danu, prijemu prvašića na igralištu Škole, u ponedjeljak 5. rujna nazočili su riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić i generalni vikar Riječke nadbiskupije vlč. Mario Tomljanović.

Nadbiskup je roditeljima zahvalio na povjerenju što su za obrazovanje svoje djece odabrali ovu odgojno-obrazovnu ustanovu koju je osnovala Riječka nadbiskupija i koja je svoja vrata prvim učenicima otvorila u školskoj godini 2015./2016. Prvašićima je poručio da nastoje kroz školovanje raditi na sebi i izgrađivati se u ljubavi prema drugima. S mališanima je podijelio sjećanja na svoje prve školske dane te ih ohrabrio, da po uzoru na Majku Terezu, čiji se spomendan toga dan slavio, čine male stvari s velikim srcem kao i da ono što budu činili, čine s velikom ljubavlju. Prvašići su sa zanimanjem poslušali i poznatu priču o morskoj zvijezdi i dječaku koja nas uči da je svaki život kojega dotaknemo – važan. Neka to bude i vaša priča – učinite što možete, odnosno učinite u životu samo dobro, rekao nadbiskup Uzinić kojemu su na kraju prvašići pomogli podijeliti darove koje je za njih pripremio.

Ove godine u 1. razred u dva razredna odjeljenja upisan je 41 prvašić. Školu ukupno pohađa 325 učenika o kojima skrbe 58 djelatnika. Ravnateljica, Jasna Buketa, prvašićima je poručila da su došli u Školu u kojoj će učiti i rasti zajedno i u kojoj će ih učitelji gledati pogledom Kristove ljubavi.

Za Katoličku osnovnu školu „Josip Pavlišić“ ovo je povijesna godina jer će nastavu pohađati prvi puta i učenici osmih razreda. Dio njih nastupio je u glazbenom dijelu programa prijema prvašića, a njihove roditelje na roditeljskom sastanku istoga dana posjetili su mons. Uzinić i vlč. Tomljanović.

Skip to content