Molitveno bdijenje za duhovna zvanja i svjedočanstvo mons. Mate Uzinića
Kategorija:
Vijesti Video

Nadbiskupijsko djelo za duhovna zvanja ususret Nedjelji Dobrog Pastira (8. svibnja) i svećeničkom ređenju (7. svibnja), u petak 6. svibnja u katedrali sv. Vida u Rijeci organiziralo je molitveno bdijenje za duhovna zvanja. Program se sastojao od službe Riječi, svjedočanstva riječkog nadbiskupa koadjutora mons. Mate Uzinića i euharistijskog klanjanja. Službu Riječi i klanjanje predvodio je don Luka Klarica, vicerektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ u Rijeci.

Na početku svog svjedočanstva, riječki nadbiskup koadjutor okupljenim vjernicima poručio je: „Jedan sam od vas“, o čemu govori i njegovo biskupsko geslo „O ljudi za ljude“. Još kao dijete fascinirao me Samuel i htio sam poput njega čuti Božji glas, no nemam njegovo iskustvo kao ni iskustvo Petra i drugih Isusovih učenika osim da mogu svaki dan kleknuti pred Gospodina i reći: „Odlazi od mene jer sam grešan čovjek.“ Ali Isus ne odlazi od nas nego je došao na svijet zbog nas grešnika, rekao je mons. Uzinić.

U nastavku je iskreno posvjedočio o svom svećeničkom putu, onome što mu je prethodilo, krizama, ali i utjehama i snazi koju je pronalazio u Gospodinu. Govorio je o telefonskim pozivima u kojima su ga tadašnji apostolski nunciji obavještavali o imenovanjima za službe dubrovačkog biskupa i riječkog nadbiskupa koadjutora, kao i svojim odgovorima i osjećajima kada je te pozive primao.

 

Svjedočanstvo mons. Uzinića poslušajte u cijelosti: https://www.youtube.com/watch?v=-nURlp9R8uE

Skip to content