Hospicij je ustanova u kojoj je skrb za bolesnike prožeta Isusovom ljubavlju
Kategorija:
Vijesti

Svakog 12. u mjesecu u kapeli riječkog Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” služi se misa za sve preminule u hospiciju “Marija Krucifiksa Kozulić”. U srijedu 12. siječnja liturgijsko slavlje predvodio riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić koji je na početku propovijedi kazao da je hospicij ustanova u kojoj je njega i skrb za bolesnike prožeta Isusovom ljubavlju prema svakom bolesnom i nemoćnom čovjeku. No, dužnost svakog kršćanina jest učiniti sve kako bi se bolesnom pomoglo, kako bi mu se olakšalo njegovo trpljenje, pomoći mu i onda kada to nadilazi naše ljudske mogućnosti. Bitna je volja, rekao je nadbiskup.

U nastavku je upozorio kako je najteža bolest od svih – bolest duha. Ona se manifestira u neprepoznavanju Božjih znakova u životu. To znači, hermetički se zatvoriti i ne mariti za Boga. Isus liječi sve bolesti, a ta njegova najveća snaga ogleda se u obraćenju teških grešnika, rekao je mons. Devčić i kao primjere naveo sv. Augustina i sv. Pavla. Isusu trebamo dopustiti da nas izliječi. Ako se skrivamo od njega, neće nas izliječiti. No, ako se otvorimo i priznamo da smo grešni, ako stupimo pred Njega sa svojom slabošću i zamolimo ga za oproštenje i izliječenje, Bog će naše prošnje uslišiti, poručio je propovjednik.

Na kraju, potaknuo je vjernike da molitvom prate rad hospicija kazavši da je ova ustanova Božji blagoslov za sve koji u nju dođu, njihove obitelji, ne samo grada Rijeke, nego i šire. Prije liturgijskog slavlja nadbiskup Devčić obišao je pacijente, razgovarao i pomolio se s njima te im uputio svoj blagoslov.

Skip to content