Don Josip Mijoč proslavio mladu misu
Kategorija:
Vijesti

U rodnome Sinju i svetištu Gospe Sinjske  svoju mladu misu proslavio je u nedjelju 17. srpnja don Josip Mijoč. Uz braću svećenike i župnika, čuvara Svetišta, ovom radosnom događaju svjedočili su brojni vjernici, rodbina i prijatelji. Liturgijsko slavlje glazbeno je animirao zbor duhovne obitelji Omnia Deo, Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina kojoj pripada i mladomisnik. Slavlje je započelo procesijom i roditeljskim blagoslovom.

Propovijedao je don Josip Radić koji je duhovno pratio don Josipa Mijoča na njegovom duhovnom putovanju od odaziva na Božji poziv do slavlja mlade mise, ali i koji će tom istom brigom ostati na njegovom svećeničkom putu. Ohrabrio ga je u njegovom budućem svećeničkom poslanju koje će sa sobom nositi izazove, te mu poručio da mu dan ne prođe, a da ne odvoji vrijeme za molitvu, vrijeme za Gospodina. S obzirom da je veći dio života don Mijoč proveo u duhovnoj blizini Gospe Sinjske i pred njenim likom u sinjskom Svetištu, poručio mu je da se i dalje utječe zagovoru Blažene Djevice Marije.

Po završetku liturgijskog slavlja, don Mijoč uputio je zahvalnu riječ svima koji su ga molitvama, savjetima, dobročinstvima i prijateljstvom pratili na njegovom putu prema svećeništvu. Uz riječi zahvale dragome Bogu, zahvalnost je uputio svojoj obitelji, kao i duhovnoj obitelji Omnia Deo. Na očinskoj brizi i podršci zahvalio je riječkim nadbiskupima i svima koji su ga pratili do mlade mise, a činit će to i dalje te se preporučio u molitve okupljenim vjernicima. Na kraju sv. Mise don Josip je udijelio mladomisnički blagoslov.

Don Josip Mijoč rođen je 12. studenog 1993. u Sinju, od oca Luke i majke Senke r. Matozan. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u župi Gospe Sinjske – Sinj. Osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje primio je u Sinju. Godine 2016. upisuje filozofsko-teološki studij na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu te kao svećenički kandidat Riječke nadbiskupije u Kolegiju sv. Josipa kod oo. Isusovaca čini svoju bogoslovnu formaciju. Ove akademske godine ondje i završava filozofsko-teološki studij. Za prezbitera je zaređen 7. svibnja 2022. u katedrali sv. Vida u Rijeci. U lipnju 2022. imenovan je župnim vikarom u župama sv. Ivana Nepomuka u Vrbovskom i sv. Terezije Avilske u Ravnoj Gori.

Skip to content