Caritasove kutijice u izlogu Grada Rijeke na Korzu
Kategorija:
Vijesti

Caritasove korizmene kutijice ukrašene kreativnim rukama učenika osnovnih škola Riječke nadbiskupije u Velikom tjednu izložene su u izlogu Grada Rijeke na ulazu u Gradsku vijećnicu na riječkom Korzu.

Korizmene kutijice dio su tradicionalne Caritasove akcije prikupljanja dobrotvornih priloga za pomoć potrebitima. Svake korizme župnici kutijice podijele obiteljima i djeci kako bi u njih u vremenu pripreme za Uskrs mogli prikupljati novčane priloge te ih uoči Uskrsa darovati župnom i nadbiskupijskom Caritasu. Ove su godine kutijice dobile novi dizajn, oslikan dječjim rukama. Pod motom „Crtamo i pomažemo“, a u okviru akcije „Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše.“, prošle su godine učenici osnovnih škola u kutijice skupljali dobrovoljne priloge za 1. OŠ Petrinja, stradalu u potresu, ali imali su i dodatni zadatak: poticajnim porukama i crtežima urediti najkreativniju Caritasovu kutijicu. Nakon Uskrsa proveden je natječaj na kojem je komisija izabrala dvije pobjednike kutijice.

Oslikane kutijice jedne učenice ili učenika iz 3. a razreda OŠ Zamet te 5. c razreda OŠ Ivana pl. Zajca postale su predložak za novi dizajn ovogodišnjih kutijica. Svi radovi pristigli na prošlogodišnji natječaj nadbiskupijskog Caritasa izloženi su sada u izlogu Grada Rijeke.

Skip to content