Proslava svetkovine Krista Kralja na Matuljima
Kategorija:
Vijesti

Župa Krista Kralja na Matuljima proslavila je u nedjelju 21. studenog župni blagdan. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je redovnik salezijanske družbe don Danijel Dragićević. U propovijedi je vjernike potaknuo na stalnu prisutnost Kristova Kraljevstva u ovom svijetu koje se očituje istinskim življenjem Kristova nauka u svojoj životnoj svakodnevnici. Na svetoj Euharistiji prisustvovali su kolege svećenici u mirovini mons. vlč. Pero Zeba, vlč. Ivo Mičić i vlč. Pero Ljubičić. Posebni gosti bili su katolički skauti okolnih župa sa svojim voditeljima. Slavlje svetih misa trodnevnica i svetkovinu Krista Kralja osobito su uzveličali udruženi župni zborovi kojima se župnik na jedan osobit način zahvalio u ime svih župljana. Mise trodnevne duhovne priprave predvodili su mladomisnik don Luka Klarica, don Vjekoslav Đapić i župnik vlč. Pero Marijanović.

Don Klarica je u homiliji istaknuo da se na odgovor na Božju milost koja je ponuđena svakom čovjeku, odgovara  jedino vjerom i svjedočenjem iste u svim životnim okolnostima. Don Đapić je u propovijedi ukazao na važnost sakramenta svete ispovijedi i svete euharistije. Istaknuo je bitnu odrednicu Kristova Kraljevstva, a to je da je to kraljevstvo poniznosti i opraštanja koje se u čovjeku ostvaruje svakodnevnim služenjem svojim bližnjima kao što su nam to za primjer ostavili mnogi sveci kroz povijest Crkve, a osobito Majka Tereza.

Trećeg dana trodnevne duhovne prirpave župnik vlč. Marijanović je zahvalio župljanima na pomoći, potpori i ljubavi koju su iskazivali za svoju župu, župljane i Crkvu u protekloj crkvenoj godini. Na poseban način molilo se za sve bolesne u ovoj globalnoj pandemiji koronavirusa.

Skip to content