Evangelici u Rijeci prigodnim darom zahvalili rektoru katedrale sv. Vida na prostoru za bogoslužje
Kategorija:
Vijesti

web-mm1Pastorica Evangeličke crkve u Rijeci, Melanie Ivančević, uručila je u četvrtak 15. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci rektoru katedrale sv. Vida i povjereniku za ekumenizam i dijalog Riječke nadbiskupije, mons. dr. Matiji Matičiću, prigodan dar u znak zahvale za prostor za bogoslužje koje je Evangeličkoj crkvi ustupila riječka prvostolnica.

Riječ je o katedralnom prostoru koji se nalazi u neposrednoj blizini riječke prvostolnice i kojega za potrebe nedjeljnih Euharistija već dvije godine koriste riječki evangelici. “Ovo je konkretan primjer naših ekumenskih i bratsko-sestrinskih odnosa, kao i vrlo bliske suradnje. Hvala našoj braći i sestrama u Kristu što su nam dali ‘krov nad glavom’ kada ga nismo imali i kojega smo trebali. Prije dvije godine, u jednom trenutku života evangeličke zajednice, ostali smo bez prostora i tada nam je pomogao mons. Matičić ustupivši nam katedralne prostore za naša bogoslužja.”, poručila je pastorica Ivančević.

Mons. Matičić je izrazio radost zbog susreta s pastoricom Evangeličke crkve kazavši kako se u ekumenskom hodu riječkih kršćanskih crkava i zajednica rodilo njihovo dugogodišnje prijateljstvo. “Kada se tražilo rješenje za prostor, nijednog trenutka nisam dvojio da se naš katedralni prostor stavi u službu Božju i Božjega naroda, bez obzira kako taj narod možda drugačije istoga Boga slavi. Svi smo na istom, zajedničkom putu jer imamo istu glavu – Krista, i drago mi je da možemo surađivati. Ekumenizam u Rijeci ne događa se samo u Molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, nego kroz cijelu godinu kroz različite konkretne projekte.”, poručio je mons. Matičić.

Rektoru riječke prvostolnice pastorica Evangeličke crkve uručila je autorski rad na drvetu Igora Kalajdžića s tekstom: “Jedno tijelo i jedan Duh… jedan Gospodin i jedna vjera… Jedan Bog.. (Ef 4:1-6) Dragi Matija, hvala Ti što si svojim dobrim djelima prema nama ovaj duh učinio djelatnim. Evangelička crkva Rijeka 2019.”

Skip to content