Apostolski vizitator za Međugorje, nadbiskup mons. Henryk Hoser, susreo se s hodočasnicima iz Riječke nadbiskupije
Kategorija:
Vijesti

 

webhOsamdesetak hodočasnika iz Riječke nadbiskupije te Krčke i Gospićko-senjske biskupije koji su od 8. do 11. listopada hodočastili u Međugorje u organizaciji župe sv. Nikole biskupa Rijeka, pod duhovnim vodstvom vlč. Slobodana Bunoze, imali su osobitu čast da im se u subotu 10. listopada u dvorani sv. Ivana Pavla II. 40-minutnim  govorom u svojstvu domaćina obrati nadbiskup mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator za Međugorje.

U nadahnutom obraćanju hodočasnicima mons. Hoser je kazao kako je cijela povijest spasenja od prvoga grijeha pa do kraja svijeta, jedna velika borba između Boga i đavla, između dobra i zla. Borba je to za čovjeka, rekao je te naglasio kako nam stoga Crkva daje sva sredstva potrebna za spasenje, a to su:  Božja riječ i sveti sakramenti. Ta sredstva su poput užadi koja se pričvrsti za planinu kako bi se planinari, čvrsto se držeći za njih, mogli uspeti do vrha bez da padnu u provaliju.

web-h1Hodočasnici su u Međugorju imali intenzivan duhovni program koji je obuhvatio petak kao dan posta i šutnje, dva uspona na Podbrdo


s posvetom Bezgrješnom Srcu Marijinu i zahvalom Gospi, križni put na Križevcu, ispit savjesti, ispovijed te svakoga dana sudjelovanje u večernjem programu u župnoj crkvi sv. Jakova. U svoje su se gradove i mjesta vratili puni dojmova te primljenim milostima osnaženi u spremnosti još intenzivnije živjeti i svjedočiti svoju vjeru.

 

 

 

 

 

 

Skip to content