Počele prijave za Nadbiskupijski susret mladih
Kategorija:
Vijesti

28058986_1572376536143042_8506819931381535434_nU organizaciji Ureda za mlade Riječke nadbiskupije 21. travnja 2018. u Bakru će se pod geslom „SupertalenTI“ održati Nadbiskupijski susret mladih. Ovakvi susreti omogućavaju veće povezivanje mladih i jačanje u vjeri, ali su i poticaj za njihov angažman u svojim župama.

Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Marko Šarić poručuje da se Nadbiskupijski susreti organiziraju kada istih nema na nacionalnoj razini. „Susreti su od velike važnosti za mlade, ali i našu mjesnu Crkvu jer se na njima okupljaju naši mladi koji vjeruju u Krista i koji žele biti dio crkvene zajednice. Prilika je to za jačanje zajedništva, vjere i pouzdanja u Gospodina. Tako, duhovno osnaženi  mogu, u životu ići naprijed unatoč poteškoćama na koje nailaze.“

Prema dosadašnjim iskustvima, na Nadbiskupijskim susretima koji su se održali na Trsatu i u Klenovici sudjelovalo je oko tisuću mladih. Da bi ovogodišnji susret bio plodonosan i okupio što više sudionika, vlč. Šarić poziva župnike i vjeroučitelje da svojom zauzetošću potaknu mlade na sudjelovanje na Nadbiskupijskom susretu u Bakru. Svećenici i vjeroučitelji su nam jako važni jer bez njihovog angažmana teško je očekivati da će se mladi u velikom broju odazvat, kazao je povjerenik za mlade.

Organizatori su pripremili bogat program koji će početi u 10 sati. Mladi će, između ostaloga,  u prijepodnevnim satima čuti zanimljivo svjedočanstvo te pogledati predstavu u izvedbi Zbora mladih Riječke nadbiskupije i Riječkog evangelizacijskog tima. Nakon zajedničkog ručka program se nastavlja igrom „Traganje za blagom“,  a vrhunac Nadbiskupijskog susreta mladih je  misa u 17 sati kojoj će prethoditi svečana procesija ulicama grada Bakra.

Prijave se primaju do 18. ožujka, a sudjelovati mogu mladi od 15 do 35 godina. Prijaviti se mogu svome župniku ili na e-mail: nsmbakar2018@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti: ime, prezime, datum rođenja, kontakt, veličina majice, ime župnika, naziv župe, mjesto prebivališta i prijevoz. Prilikom prijave potrebno je platiti kotizaciju za susret koja iznosi 50 kn po osobi, a uključuje prijevoz, majicu, ručak i materijale. Sve druge informacije mladi će dobiti od svojih župnika, a pripreme oko susreta mogu pratiti na društvenim mrežama Facebook i Instagram (‘Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije’ i ‘Nadbiskupijski  susret mladih’).  Organizatori poručuju da se za dodatna pitanja ili nejasnoće mladi i župnici mogu javiti porukom na gore navedene društvene mreža, e-mailom ili osobno doći u Nadbiskupijski ordinarijat (Ul. Ivana Pavla II. 1), u Ured za odnose s javnošću petkom od 9 do 12 sati.

 

Skip to content