Riječko srce za riječki hospicij
Kategorija:
Vijesti

hospicij_m (1)Humanitarna udruga „Riječko srce“ sa svojim je partnerima i prijateljima pokrenula veliku humanitarnu akciju kupnje uređaja za riječki hospicij Glosair 400 koji služi za dezinfekciju prostora od bakterija. Vrijednost uređaja je oko stotinu tisuća kuna pa je odlučeno da akcijom pomognemo riječkom hospiciju u nabavci istog, poručuju iz Udruge. S ciljem prikupljanja potrebnih novčanih sredstava organizirat će se humanitarni koncert u HNK „Ivana pl. Zajca“ u četvrtak 12. listopada s početkom u 20:30 sati. Nastupaju: Klapa Kastav, Klapa Nevera, Vivien Galletta, Mirjana Bobuš, Voljen Grbac, Francesco Squarcia, Joso Butorac, Antonio Krištofić, Duško Jeličić, Damir Kedžo, Vladimir Babin i Natko Štiglić.
Ravnateljica hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić“ s. Daniela Orbanić istaknula je kako je aparat potreban riječkom hospiciju jer u ovu ustanovu palijativne skrbi bolesnici dolaze s različitim bakterijama čiji rast i širenje se mogu spriječiti njegovim korištenjem. Također, izrazila je zahvalnost organizatorima i sudionicima akcije.
Osim ove, predsjednik Udruge „Riječko srce“ Dalibor Horvat najavio je još jednu akciju prikupljanja dobrovoljnih sredstava za riječki hospicij, 1. i 2. rujna u poslijepodnevnim satima u ZTC-u u Rijeci.

Skip to content