Najavljen bogat programa Dana Riječke Majke

WEB-RM1U petak 22. rujna u prostorima Postulature službenice Božje Majke Marije Krucifikse Kozulić i Ženskog učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“ u Rijeci najavljen je bogat program proslave Dana Riječke Majke.

Uz liturgijski dio proslave, održat će se promocija monografije Ženskog učeničkog doma kao i predstavljanje knjige „Majka Marija Krucifiksa Kozulić u Risiki“. O jedinom sirotištu u Krčkoj biskupiji piše postulatorice kauze s. Dobroslave Mlakić koja je na konferenciji izrazila zadovoljstvo tijekom postupka kauze. Postupak je otvoren 20. listopada 2013. godine te je izrazila nadu da će dijacezanstki dio postupka uskoro biti priveden kraju. Službenica Božja Majka Marija Krucifiksa Kozulić preminula je 29. rujna 1922. i ova godina je u znaku 95 obljetnice njezina blažena preminuća, rekla je s. Dobroslava Mlakić.

Trodnevna duhovna priprava počinje u utorak 26. rujna u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva/Assunta) i predvodit će je prof. dr. Pave Jurišić iz Sarajeva, postulator kauze sluge Božjega Josipa Stadlera. Nakon mise koja je na rasporedu u 18 sati, bit će predstavljena knjiga s. Dobroslave Mlakić o jedinom sirotištu u Krčkoj biskupiji  „Majka Marija Krucifiksa Kozulić u Risiki“. O djelu će govoriti krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak i generalni vikar Krčke biskupije mons. dr. Franjo Velčić. U glazbenom dijelu programa nastupaju Barbara Brezac Benigas i Vlaho Prohaska te učenice Ženskog učeničkog doma „Marija Krucifiksa Kozulić“.

Na mjestu gdje je Riječka Majka u Rijeci utemeljila Zavod, danas je Ženski učenički dom koji nosi njezino ime. Monografija će biti  predstavljena drugog dana priprave 27. rujna u 19 sati u prostorima Doma. Trećega dana, 28. rujna vjernici će nakon mise moći posjetiti sobu u kojoj je umrla službenica Božja Majka Marija Krucifiksa Kozulić, dok će središnje euharistijsko slavlje na dan njezina preminuća u petak 29. rujna predvoditi požeški biskup mons. dr. Antun Skvorčević. Na misi će pjevati zbor „Schola Cantorum Rijeka“. Euharistijska slavlja svih dana na rasporedu su u 18 sati. Prvoga dana misa će biti slavljena u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, Riječanima poznatije kao Vele crikve ili Assunte, a ostalih dana u kapeli Presvetog Srca Isusova na Pomeriju.

 

 

 

Skip to content