Imenovanja, premještaji i razrješenja u Riječkoj nadbiskupiji

web-nadbiskupijaKako je uobičajeno, na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić dekretirao je promjene pojedinih službi u Riječkoj nadbiskupiji.

Umirovljen je župnik župe Svetoga Križa na Srdočima vlč. Božo Mićanović. Njega će zamijeniti vlč. Kristijan Zeba, dosadašnji župnik župe sv. Ivana Kristitelja na Škurinjama. Novim župnikom župe Škurinje imenuje se vlč. Slobodan Bunoza koji je razriješen službe župnika u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici. Vlč. Marinko Kajić razriješen je službe župnika u župama Veli Brgud, Vele Mune i Vodice i imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Crikvenici. Upraviteljem župa Bezgrešnog začeća BDM u Velom Brgudu, Sv. Marije Magdalene u Velim Munama i Sv. Martina biskupa u Vodicama imenuje se vlč. Josip Blažotić koji je do sada vršio službu župnog vikara u župi sv. Mateja na Viškovu.

Vlč. Kristijan Malnar razriješen je službe župnika u župi Krista Kralja u Matuljima i imenovan župnikom župe Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi. Vlč. Nikica Jurić razriješen je službe župnika župe BDM Karmelske na Donjoj Drenovi i povjerava mu se služba župnika župe sv. Andrije ap. u Bakru. Novim upraviteljem župa sv. Franje Asiškoga na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu imenovan je dipl. teol. dr. med. i mag. psihologije vlč. Đuliano Trdić, dok će dosadašnji župni upravitelj vlč. Marko Šarić nakon razrješenja službe župnog upravitelja posvetiti se dušebrižničkoj službi za mlade i studente. Vlč. Đuliano Trdić ujedno je imenovan i voditeljem novoosnovanog Centra za savjetovanje Riječke nadbiskupije. Mladomisnik vlč. Ivan Marković dobio je prvu pastirsku službu. Imenovan je župnim vikarom župa sv. Franje Asiškoga na Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova na Škrljevu.

Župni upravitelj župa sv. Antuna Padovanskog u Fužinama i sv. Jurja mč. u Liču vlč. Marko Kopić razriješen je te službe i imenovan upraviteljem župa sv. Antuna op. u Dragi i Blažene Djevice Marije Karmelske u Krasici. Upraviteljem župa sv. Antuna Padovanskog u Fužinama i sv. Jurja mč. u Liču imenovan je mr. sc. Tomislav Zečević koji je do sada obnašao službu župnog vikara u župi sv. Ćirila i Metoda u Rijeci. Službe župnog vikara u župama: sv. Andrija ap. u Tršću, sv. Vid mč. u Prezidu, sv. Antun Padovanski u Čabru i Presveto Trojstvo u Plešcima razriješen je vlč. Marijan Žderić, te će istu službu obavljati u župi sv. Mateja na Viškovu. Mladimisnik vlč. Marko Gregić dobit će svoju prvu pastirsku službu. Imenuje se župnim vikarom u župama: sv. Andrija ap. u Tršću, sv. Vid mč. u Prezidu, sv. Antun Padovanski u Čabru i Presveto Trojstvo u Plešcima.

Novim župnim upraviteljem župe Krista Kralja u Matuljima imenuje se vlč. Pero Marijanović koji je razriješen službe župnog vikara u župi sv. Ivana Kristitelja na Škurinjama. Vlč. Michele Cittadino razriješen je službe župnika u župi sv. Antuna op. u Dragi. Župni vikar župe sv. Ane na Gornjoj Vežici i sv. Antuna op. u Dragi vlč. Goran Žan Lebović Casalonga razriješen je navedene službe te upućen na studij crkvenog prava na Sveučilištu „Gregoriana“ u Rimu. Mons. Stanislav Kovačić razriješen je službe župnika u župi Blažene Djevice Marije Karmelske u Krasici. Prema prijedlogu kapitulskog kongresa Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Ivan Miklenić razriješen je službe župnika u župi sv. Jurja mč. na Trsatu. Novim župnikom, prema prijedlogu kapitulskog kongresa Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, imenovan je fra Mario Zubak.

U promjene u obnašanju pastoralnih službi u Riječkoj nadbiskupiji nisu uključene možebitne izmjene u župama kojima upravljaju svećenici redovnici, jer njihove redovničke uprave nisu Ordinarijatu o tome poslale još nikakvu obavijest.

Skip to content