Uskrsno čestitanje nadbiskupa Devčića i predstavnika Grada Rijeke
Kategorija:
Vijesti

Tradicionalno, na Veliku subotu riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić primio je u Nadbiskupskom domu predstavnike Grada Rijeke,  gradonačelnika Vojka Obersnela, predsjednicu Gradskog vijeća Doroteu Pešić-Bukovac  i zamjenika gradonačelnika Miroslava Matešića. Na uskrsnom čestitanju uz riječkog nadbiskupa bili su njegovi najbliži suradnici, među njima generalni vikar mons. Emil Svažić, Riječke nadbiskupije te biskupski vikar i rektor katedrale sv. Vida preč. Matija Matičić.

Govoreći o tradiciji ovih susreta nadbiskup je kazao kako je to vanjski znak povezanosti i suradnje Grada i Riječke nadbiskupije. Osim toga, to je i naša dužnost,  ali i više od toga: da svjedočimo zajedništvu koje se prenosi na druge građane, da živimo u povezanosti i suradnji, međusobnom poštivanju, poštivanju različitosti, ali i u građenju zajedništva, poručio je nadbiskup.

Također, gradonačelniku je čestitao na tituli Rijeke kao Europske prijestolnice kulture rekavši da je to velika čast i radost, ali i izazov.  Tu priliku treba iskoristiti ‘ne samo da bismo promovirali Rijeku i cijeli ovaj kraj, pa u konačnici i cijelu našu domovinu, nego i kako bi nam to bio poticaj da učinimo i za sebe ovdje ono što trebamo, da npr. tim povodom izgradimo ponešto od onoga što smo odavno željeli da se izgradi, ili da se obnovi’. Isto tako, ovo je povod da svi skupa više mislimo i o svome identitetu, identitetu Grada, koji je i u kontekstu ovog dijela Hrvatske, cijele domovine, a onda i Europe, rekao je nadbiskup.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitkama te rekao kako je to velik događaj za svih i da je i Crkva, sa svojom baštinom, dio riječke kulturne ponude.

Skip to content