U Rijeku stiglo Betlehemsko svjetlo
Kategorija:
Vijesti

web-b1U nedjelju 11. prosinca u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske na riječkoj Žabici održala se tradicionalna smotra dječjih župnih zborova i doček Betlehemskog svjetla.

Prvi puta Betlehemsko svjetlo u Rijeku su iz Beča donijeli članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije koji su ga u kapucinsku crkvu unijeli zajedno s predstavnicima Saveza izviđača Hrvatske i predali riječkom nadbiskupu i metropolitu mons. dr. Ivanu Devčiću. Betlehemsko svjetlo simbolizira Isusa i njegovu prisutnost u ovome svijetu, rekao je nadbiskup. Skautima i izviđačima zahvalio je što su i ove godine donijeli svjetlo u Rijeku, a okupljene potaknuo da budu svjetlo svijeta koje će svjetlošću mnogima prenositi mir.

Betlehemskim svjetlom nadbiskup je zapalio uskrsnu svijeću nakon čega su svijeće s betlehemskim svjetlom zapaliti članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije. Svjetlo će skauti odnijeti narednih dana u župe Riječke nadbiskupije.

web-betlehemsko1Tradicionalno, održana je smotra dječjih župnih zborova na kojoj je nastupilo 12 zborova: Gospa Lurdska, “Ljiljani”, Kozala, Trsat, Pehlin, Donja Drenova, Katolička osnovna škola “Josip Pavlišić”, Volosko, Novi Vinodolski, Zamet, Band ujedinjenih zajednice i “Nebeske iskrice”. Djeca su nadbiskupu Devčiću uputila čestitku u povodu predstojećih blagdana te mu uručila dar. Prigodnu riječ uputio je i župnik kapucinske župe i domaćin fra Eugen Pavlek.

 

Skip to content