Tradicionalni doručak na Badnjak nadbiskupa i predstavnika gradske i županijske vlasti
Kategorija:
Vijesti

web-dorucak1Nastavljajući tradiciju susreta na Badnjak i tradicionalnog doručka u subotu 24. prosinca u Nadbiskupskom domu u Rijeci susreli su se riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i župa Primosrko-goranske županije Zlatko Komadina.

Riječki gradonačelnik i nadbiskup na Badnjak doručkuje punih 16 godina, a tradiciju su naslijedili od svojih prethodnika mons. dr. Antona Tamaruta i Slavka Linića. Ovom prigodom nadbiskup je istaknuo da su ovakvi susreti dobrodošli  jer i sam blagdan Božića je susret čovjeka i Boga, ali i ljudi međusobno. „Taj nas blagdan poziva na susret, na zajedništvo. Anđeli su u božićnoj noći navijestili rođenje Spasitelja: Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima miljenicima njegovim. Dakle, nije rečeno ovim ili onim ljudima, nego svima. To je bitna poruka Božića.“

Osim ovih blagdanskih susreta, gradonačelnik je kazao kako se s riječkim nadbiskupom susreće i tijekom cijele godine te  da je riječ o izuzetno dobroj suradnji Grada i Riječke Nadbiskupije. Doručak na Badnjak je uvijek prilika da se na neki način podsjetimo svega onoga što smo uspjeli napraviti u protekloj godini i onoga što nas čeka u narednoj, kao i da jedni drugima zaželimo ugodne blagdane, rekao je Obersnel.

web-zupanPo prvi puta na tradicionalnom badnjem doručku sudjelovao je župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina. Doručak na Badnjak oličenje je dobre suradnje Riječke nadbiskupije, Grada i PGŽ, jednog zajedništva koje je toliko potrebno cijeloj Hrvatskoj pa tako i našem kraju, poručio je Komadina.

Susretu i doručku pridružili su se najbliži nadbiskupovi suradnici kao i suradnici gradonačelnika i župana.

 

Skip to content