Najavljen program Tjedna ZA obitelj
Kategorija:
Vijesti

web-Presica1U Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci u srijedu 3. veljače najavljen je 2. Obiteljski tjedan koji će se u organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije odvijati od petka 5. do nedjelje 14. veljače.

Potaknuti nastavkom Godine obitelji na nadbiskupijskoj razini ali i Godine milosrđa na razini opće Crkve, Ured za obitelj Riječke nadbiskupije 2. Obiteljski tjedan posvetio je temi milosrđa. Programom Tjedna ZA obitelj spajaju se proslave Dana života i Dana braka, ali ujedno se obiteljima šalje poruka da nisu same, poručili su organizatori. Bračni i obiteljski savjetodavac Ureda, Željka Frković dodala je kako je cilj Tjedna ZA obitelj promicanje kršćanskih vrijednosti i jačanje obiteljskih odnosa. S tim u vezi i program će biti usmjeren na poruke Svetoga Oca o temi milosrđa.

Posebnost Obiteljskog tjedna su programi po župama, rekao je voditelj Ureda mons. Ivan Nikolić najavivši kako će se većinski dio programa odvijati po župama Riječke nadbiskupije. „U nedjelju 7. veljače po župama će se slaviti mise s nakanom zahvale za život. Na Pepelnicu u srijedu 10. veljače mise će biti s nakanom za obraćenje obitelji, dok će u četvrtak 11. veljače na Dan bolesnika, biti organizirana klanjanja po župama s nakanom za zdravlje obitelji.“ Voditelj Ureda dodao je kako će obitelji predvoditi križne putove po župama u petak 12. Veljače, dok će Tjedan biti zaključen misnim slavljima u nedjelju 14. veljače na kojima će se po župama moliti za brak.

web-presica2Dvije proslave koje će predvoditi riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić bit će dan uoči proslava, odnosno Služba svjetla i blagoslov djece i trudnica u subotu 6. veljače u 16 sati u katedrali sv. Vida, te Dan braka u subotu 13. veljače u 18:30 u svetištu Majke Božje Trsatske , najavila je asistentica voditelja Ureda za obitelj Vedrana Blašković.

Program Tjedna za obitelji počinje u petak 4. veljače tribinom: „Obitelj i milosrđe u Godini milosrđa.“ O temi će u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata govoriti dr. sc. s. Nela Gašpar. Detaljan program Obiteljskog tjedna koji će se odvijati od petka 5. do nedjelje 14. veljače možete pročitati na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije ili Ureda za obitelj.

Skip to content