Molitva za život nerođene djece
Kategorija:
Vijesti

U organizaciji pro-life inicijative „40 dana za život – Rijeka“ u subotu 27. kolovoza u riječkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunta vjernici su se okupili na molitvu krunice za život nerođene djece nakon koje je misno slavlje predvodio župni vikar vlč. Pave Điko.

Kako se toga dana slavio i spomendan svete Monike, vlč. Điko se u propovijedi dotaknuo njezina života, ali i evanđelja koje je govorilo o talentima. U evanđelju Bog nam progovara o talentima pa si možemo postaviti pitanje umnažamo li mi svoje talente. Bog nam daje talente, a prije svega to je vjera – umnažamo li svoju vjeru i jesmo li svjesni tog talenta. Primjer u životu su nam svakako sveci. Danas slavimo jednu sveticu. Molila je za svoga sina, za njegovo obraćenje i uspjela je, a to je uspjela jer je imala vjere i jer je imala čvrsto pouzdanje u Boga. Njezin sin, za kojeg se molila i koji je bio udaljen od Boga danas je proglašen svetim, njegov spomendan slavimo sutra, a to je spomendan sv. Augustina.  Neka nam svima sveta Monika bude uzor na našem životnom putu, zaključio je.

Na kraju mise je istaknuo da je život vrijedan i da nam svima za primjer treba biti Blažena Djevica Marija koja je rodila u onakvim prilikama betlehemskog života. Ona je rodila i svijetu podarila najljepšu ljubav koja se za nas žrtvovala i svoj život dala na križu zato cijenimo ono što nam Bog daje, cijenimo život i molimo se za sve majke.

Na kraju svete mise, u ime voditelja inicijative 40 dana za život u Rijeci, vlč. Velimira Martinovića, okupljenima se obratila koordinatorica inicijative, Ana Marija Antunović koja se zahvalila svima koji su došli te obavijestila sve prisutne o nadolazećem 11. Saboru za nerođene koji će se održati 10. rujna 2016. u Sveticama kod Ozlja.  Nakon mise druženje je nastavljeno u prostorijama župe gdje se govorilo o nadolazećoj kampanji „40 dana za život“ u kojoj Rijeka sudjeluje peti puta. Jesenska molitvena kampanja kreće od kraja rujna, a traje 40 dana. Također, organizatori kampanje kazali su kako se svake četvrte subote u mjesecu u bolničkoj kapelici „Duha Svetoga“ u Rijeci održava krunica i sveta misa u 18 sati za nerođene, kao i za sve molitelje koji mole na tu nakanu. (A.M.A.)

Skip to content