Ljetni oratorij Marije Pomoćnice Rijeka
Kategorija:
Vijesti

web-ljetni-kamp copyPrijave do 16. lipnja

Tradicionalno, Oratorij Marije Pomoćnice Rijeka organizira Ljetni oratorij pun sadržaja za djecu Riječke nadbiskupije uzrasta od 1. do 8. razreda. Program je organiziran od 20.lipnja do 1. srpnja i svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti do 16. lipnja.

Ljetni oratori je iskustvo koje se sastoji od različitih aktivnosti koje objedinjuju isti cilj. To iskustvo okuplja djecu i mlade tijekom ljetnog razdoblja. Kroz molitvu, formativne i kreativne radionice, igru, sport, ples, kazalište i ostalo, salezijanci i animatori prenose na djecu i mlade katoličku vjeru i salezijansku karizmu te im pomažu u njihovom ljudskom, društvenom i duhovnom rastu, poručuje voditelj Ljetnog oratorija don Goran Antunović.

Dodaje kako su ciljevi oratorija: uključivanje djece, mladih i njihovih obitelji u iskustvo obiteljskog duha u salezijanskoj karizmi, otkrivanje vlastitih talenata, cjeloviti odgoj i rast, otkrivanje vlastitog poziva i mjesta u društvu, približavanje i naviještanje Krista, sakramentalni i duhovni život kao i osvješćivanje da smo dio Crkve i njezine apostolske otvorenosti svijetu u kojemu živimo. „Ljetni oratorij jedan je od mnogobrojnih projekata koji se odvijaju na temeljima i u duhu preventivnog sustava. Cilj salezijanskog Ljetnog oratorija jest odgoj i evangelizacija.“

Ovogodišnji oratorij imat će i nekoliko novosti u vidu izleta, kao i iznenađenja za roditelje te tradicionalne nogometne utakmice roditelja i animatora. Prijave se primaju u župnom uredu crkve Marije Pomoćnice u Rijeci u vremenu: utorak i petak 8-10 i 17-20 sati, subota 17-20 sati i nedjeljom iza misa. Za sve dodatne informacije možete se obratiti don Goranu Antunoviću na broj telefona 0995919760, ili putem e-mail adrese: oratorijmprijeka@gmail.com. Također, o ovom kao i ostalim kampovima koje salezijanci organiziraju više možete doznati na facebook stranici: Oratori-Rijeka.

Skip to content