Gimnazijalci predvodili ekumensku molitvu
Kategorija:
Vijesti

web-ucenici-ekuimena2Dvanaestu godinu za redom u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji – tradicionalno u okviru Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana – održana je jedinstvena Multimedijalna ekumenska molitva. Molitva je u četvrtak 21. siječnja u ovoj riječkoj gimnaziji okupila brojne gimnazijalce, nekolicinu profesora škole i članove Ekumenskog odbora Grada Rijeke – predstavnike Katoličke, Baptističke i Makedonske pravoslavne crkve.

Ekumensku molitvu priredila je gimnazijska Molitveno-karitativna zajednica „Agape“ pod vodstvom vjeroučitelja prof. Miroslava Radića, a jedan od naglasaka susreta bila je molitva za mir u Siriji i Iraku. Na tom tragu na skupu su predstavljene ekumenske misli brata Aloisa iz Taizea – među ostalima „Svjetski mir počinje u srcu“ – uz fotografije s održanog Ekumenskog Taize susreta u Valenciji, prikazan je kratki film o ekumenskoj zajednici iz Taizea, a održana je i Taize molitva. Vrijednost ovog tradicionalnog skupa nije samo u promicanju ekumenskog duha i dijaloga među mladima već i u tome što su oni sudionici i kreatori ekumenskog susreta i molitve.

web-ekuimena-ucenici1Na kraju molitve mladima su se kratko obratili članovi Ekumenskog odbora Grada Rijeke predstavivši kršćanske zajednice iz kojih dolaze i izrazivši pohvale Agapeu na ovoj molitvi i na dosadašnjem šesnaestogodišnjem djelovanju tijekom kojeg su proveli 195 različitih molitveno-karitativnih akcija.

Skip to content