Budite nadahnuti primjerom sv. Josipa i dobrotvora
Kategorija:
Vijesti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proslava zaštitnika Caritasa i podjela zahvalnica dobrotvorima

Caritasa Riječke nadbiskupije 19. ožujka proslavio je svojeg zaštitnika sv. Josipa. Kako je uobičajeno, bio je to povod za okupljanje djelatnika i volontera te prilika za zahvalu onima koji su u protekloj godini djelima utjelovili ljubav prema bližnjemu.
Misno slavlje u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić, koji je nakon mise svečano podijelio 21 zahvalnicu dobrotvorima Caritasa. U propovijedi je uputio svim ljudima dobre volje poziv da se nadahnu pozitivnim primjerima dobrotvora Caritasa, a vjernike posebno da u sv. Josipu pronađu uzor za nesebično pomaganje drugima. „Sv. Josip bio je hranitelj, zaštitnik i poslužitelj Svete obitelji. Samozatajan i nenametljiv, u Sv. pismu nije zapisana niti jedna njegova riječ, sebe je stavio u službu Božanskog plana spasenja. Dakako da je logično bilo njega izabrati kao zaštitnika Caritasa.“
Na kraju mise nadbiskup i ravnatelj Caritasa mons. Nikola Uravić, podijelili su zahvalnice 21 dobrotvoru. Ravnatelj je istaknuo kako im Caritas želi na ovaj način javno zahvaliti s nadom da će njihov primjer biti poticaj drugima. Među dobrotvorima su pojedinci koji redovito ili prigodno daruju svoj osobni prilog, volonteri koji poklanjaju svoj rad i vrijeme, tvrtke koje daruju proizvode i tvrtke koje novčano pomažu određene akcije. Od ove godine zahvalnice dobivaju i volonteri župnih Caritasa. U 7 dekanata riječke nadbiskupije izabrano je 7 volontera župnih Caritasa kojima je nadbiskup uručio zahvalnicu.
Nakon podjele zahvalnica, susret se nastavio u dvorani Caritasa gdje je održana radionica na temu “Kako integrirati osobe s invaliditetom u župu”. O tome je govorila Danijela Mihaljević, voditeljica Centra za rehabilitaciju te istaknula kako suvremena terapija nastoji takve osobe što više osamostaliti i omogućiti im da žive samostalno, a ne u instituciji. Naravno, pomoć Centra i volontera uvijek je nužna.

Skip to content