U Rijeku stiglo Betlehemsko svjetlo

web-betlehemsko1Kapucinska crkva Gospe Lurdske na Žabici odjekivala je pjesmom mališana koji su u nedjelju 13. prosinca sudjelovala u dočeku Betlehemskog svjetla i 15. smotri dječjih župnih zborova.

Svjetlo su iz zagrebačke katedrale u Rijeku donijeli članovi Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, koji su ga zajedno s članovima Saveza izviđača Rijeka predali riječkom nadbiskupu mons. dr. Ivanu Devčiću. Prema riječima voditelja Zdruga, vjeroučitelja Marina Miletića, Betlehemsko svjetlo u Zagreb je stiglo iz Beča, a u Beč iz Betlehema.

Izrazivši radost kontinuitetom održavanja smotre dječjih župnih zborova i dočeka Betlehemskog svjetla, mons. dr. Devčić je podsjetio kako je sve krenulo prije 15 godina s njegovim posvećenjem za riječkog nadbiskupa. U nastavku je zahvalio svim generacijama koje su se u kapucinskoj crkvi okupljale i pjesmom dočekivale Betlehemsko svjetlo.

Govoreći o blagdanu Božića, istaknuo je kako je riječ o blagdanu vjere. „Najveći dar kojega za Božić primamo je Isus Krist koji nas ljubi. Zato je Sveti Otac je u buli Jubileja milosrđa u prvoj rečenici napisao: ‘Isus Krist lice je Očeva milosrđa .’“ Gledajmo Krista što čini i što nam govori i to prenosimo drugima. Svijet će tada biti ljepši, poručio je nadbiskup.

Mališani su na kraju smotre dječjih župnih zborova svome nadbiskupu čestitali 40. godina misništva, 15. godina biskupstva te predstojeće blagdane.

web-zboroviNa ovogodišnjoj smotri nastupili su: Dječji zbor crkve Gospe Lurdske na Žabici, Vjeronaučni zbor „Ljiljani“ OŠ Turnić, župni zbor „Nebeske iskrice“ – Viškovo, zbor Katoličke osnovne škole „Josip Pavlišić“, dječji župni zborovi iz Mošćenica, Vrbovskog, Trsata, Voloskog, Kozale, Donje Drenove, Zameta, „Grobnički tići“ s Grobnika, dječji župni zbor župe Uznesenja Blažene Djevice Marije – Assunta i band „Novitas“ župe Marije Pomoćnice.

Skip to content