Novosti ovogodišnjeg Vidfesta
Kategorija:
Vijesti

Festival duhovne glazbe – Vidfest – po prvi puta bit će održan u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, najavio je ispred Organizacijskog odbora Jurica Goja. Ovogodišnji Festival bit će održan 12. lipnja u 20 sati.

„Vidfest se do sada održavao na Trgu riječke rezolucije na kojemu su mladi, okupljeni u župnim bendovima, glazbom svjedočili svoju vjeru u uskrslog Gospodina. Karakter kršćanske duhovnosti zadržan je, a prelaskom u novi prostor cjelokupna manifestacija dobiva jednu ozbiljniju notu. U sklopu revijalnog dijela festivala predstavit će se Vlaho Prohaska sa skladbom: ‘Doći će čas’, nagrađenom na ovogodišnjem Uskrsfestu.  Također, nastupit će i gost iznenađenja.“

Ovo nije jedina novost ovogodišnje manifestacije, poručuje Goja. Festival će, uz autorske pjesme izvođača, imati i revijalni dio za one koji se žele predstaviti s popularnim duhovnim skladbama drugih autora.

Prijave za nastup na Vidfestu traju do 4. svibnja i skladbe trebaju sadržavati novu, autorsku skladbu kršćanskog duhovnog karaktera s jasnom vjerničkom porukom, demo snimku skladbe, tekst pjesme te biografiju izvođača. Potencijalni izvođači revijalnog dijela Vidfesta trebaju poslati prijedlog pjesme koju bi izveli s time da vode računa o kvaliteti vlastite izvedbe koja mora odgovarati prostoru HKD-a, ondosno javnoj izvedbi pred tristotinjak ljudi koliko se očekuje u dvorani, poručuje Goja.

Festival je humanitarnog karaktera, a svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati elektroničkim putem na e-mail adresu: vidfest.ri@gmail.com, ili poštom na adresu:

RIJEČKA NADBISKUPIJA – Ured za mlade

Natječaj za Vidfest

Ivana Pavla II, br. 1

51000 Rijeka

Odabrane skladbe biti će objavljene 11. svibnja na službenim stranicama Riječke nadbiskupije. Festival organiziraju Povjerenstvo za mlade i crkvenu glazbu i Ured za mlade Riječke nadbiskupije.

Skip to content