Novo groblje na crkvenom zemljištu
Kategorija:
Vijesti
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suradnjom župe Rukavac i općine Matulji započela je realizacija izgradnje novog mjesnog groblja u Rukavcu. „U vrlo kratkom roku dogovorili smo otkup crkvenog zemljišta ispod župne crkve i starog groblja, pa je mogla započeti i gradnja ovog novog groblja“, rekao je načelnik općine Matulji Mario Ćiković na konferenciji za novinare koja je 30. rujna održana na otvorenom gradilištu u Rukavcu.

Novo groblje bila je nužnost, rekao je gradonačelnik, a nekoliko stotina novih grobnih mjesta trebalo bi zadovoljiti potrebe mještana u sljedećih 20 godina. Vrijednost projekta je 3,5 milijuna kuna, projekt je napravila tvrtka AG-Projekt, a izvođač je Zanatska zadruga Gredin.

Načelnik  je izrazio i zadovoljstvo što je župa novce dobivene od općine iskoristila za obnovu fasade župne crkve i stana. Potvrdio je to i župnik Rukavca dr. Đuro Puškarić koji je istaknuo kako ovaj primjer govori da i Crkva i civilna uprava moraju djelovati za opće dobro. „I novo groblje i nova fasada na crkvi rade se zbog župljana i mještana, na dobrobit zajednice. Drago mi je da je mjesna vlast imala osjećaj za potrebe mještana pa je i crkvena vlast na čelu s nadbiskupom Ivanom Devčićem spremno izašla u susret ovom projektu. Pozdravljam izgradnju novog groblja i zato što smatram da u hrvatskoj zemlji treba biti mjesta za svakog Hrvata“, rekao je župnik koji je nekoliko dana ranije proslavio 70. rođendan te izjavio kako mu je realizacija ovih projekata najdraži rođendanski poklon.

Radovi na groblju trebali bi biti gotovi do kraja kalendarske godine, a fasade crkve i župnog stana skoro su završene. Radove na fasadi izveo je građevinski obrt Erta.

Skip to content