Misom zornicom nadbiskup Devčić proslavio svoje jubileje
Kategorija:
Vijesti

web-zornicaU povodu 40 godina misništva i 15. obljetnice biskupskog posvećenja riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić predvodio je u srijedu, 16. prosinca misu zornicu u katedrali sv. Vida u Rijeci.

Propovijedao je rektor katedrale, biskupski vikar preč. Matija Matičić. Osvrčući se na pročitani tekst evanđelja (Lk 7,18-23) istaknuo je kako je Došašće hod koji od nas zahtjeva da duhovnim ušima čujemo, a duhovnim očima gledamo i napravimo mjesta u svojim srcima za Onoga koji ima doći. Podsjetio je i na riječi sv. Male Terezije o potrebi da se Krist rodi u našim srcima. Ako se to ne dogodi, uzalud se rodio u Betlehemu, kazao je preč. Matičić.

Vjernike je potaknuo da radosno dočekaju Gospodina, kao i na molitvu za riječkog nadbiskupa koji je ovom misom zornicom obilježio 40 godina misništva 15. godišnjicu biskupstva.

Nadbiskup je na kraju mise zahvalio Bogu što je prije 40 godina u riječkoj prvostolnici zaređen za svećenika, a  prije 15 godina posvećen za riječkog nadbiskupa. Neka Gospodin blagoslovi naš uloženi trud ovih 15 godina, da se Njegovo ime proslavi na ovim prostorima, kazao je mons. dr. Devčić. Na kraju je zahvalio vjernicima i suradnicima na molitvama i suradnji, kao i trudu u naviještanju evanđelja i svjedočenju vjere u svakodnevnom životu.

Skip to content