Krštenje i vjenčanje u istoj obitelji
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krštenje 7. djeteta veliki je događaj za svaku obitelj, ali kada u istom danu obitelj slavi i vjenčanje svoje najstarije kćerke, to je jedinstvena i rijetka prilika za slavlje. Obitelj Hlanuda, ponosna majka Rebeka i otac Davor, 26. rujna u crkvi sv. Ane u Voloskom krstili su malenog Jakova, sedmo dijete njihove brojne obitelji, neposredno nakon što je u istoj crkvi njihova dvadeset dvogodišnja kćer Kristina sklopila sakramentalnu ženidbu s izabranikom Branimirom Kokotom.

Obrede ovog jedinstvenog slavlja predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić te uputio riječi podrške mladencima i ponosnim roditeljima.

„Dopustite Isusu da uđe u vaš život“, poručio je mladencima potaknuvši ih da slijede primjer roditelja. Taj primjer govori mnogo u vremenu kada se čini da je obitelj u krizi, kada i Crkva intenzivno promišlja načine kako pomoći obiteljima današnjice. O tome svjedoče dvije Sinode biskupa, ona izvanredna održana prije godinu dana te redovna koja se uskoro mora održati, koje su obje posvećene temi obitelji, podsjetio je nadbiskup.

Župnik Voloskog Petar Belanić pozdravljajući roditelje, mladence i brojnu obitelj poželio im je obilje Božjeg blagoslova. „Hvala vam za otvorenost životu i hrabrost da na ovaj način u ovome vremenu svjedočite vjeru. Neka vam Bog udijeli puno radosti“, rekao je župnik.

Skip to content