Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ proslavila Dan škole

web-1-skolaU petak 2. listopada na svetkovinu Anđela čuvara, Katolička osnovna škola „Josip Pavlišić“ u Rijeci obilježila je Dan škole.

Proslava je započela euharistijskim slavljem u kapeli Bogoslovsnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“. Misu je predslavio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

Nadbiskup je učenicima govorio o prisustvu anđela čuvara u svakodnevnom životu kazavši kako svatko od nas ima svog anđela čuvara koji bdije nad nama pružajući nam oslonac i ljubav kroz život. Uz prvu generaciju prvašića prve riječke Katoličke osnovne škole, na misi su sudjelovali njihovi roditelji, djedovi i bake učenika, učitelji s ostalim djelatnicima škole te drugi uzvanici.

skola1-web-riNakon mise, u Velikoj dvroani škole održan je prigodan program u kojemu su nastupili učenici  1.a i 1.b razreda, a kojega su mališani marljivo pripremali tijekom mjesec dana, zajedno sa svojim učiteljicama. Učenici su predstavili svoja glazbena, plesna te recitatorska umijeća što je rezultiralo velikim pljeskom i oduševljenjem svih prisutnih. Nakon priredbe, slavlje se nastavilo domjenkom i druženjem u prostorijama škole. (S.V.)

Skip to content