Biti Kristovi 24 sata i 365 dana
Kategorija:
Vijesti

U srijedu 14. siječnja u kapeli Nadbiskupskog doma u Rijeci riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić slavio je sv. misu sa svojim djelatnicima laicima u povodu prve godišnjice njihovog tjednog liturgijskog okupljanja na sv. misi. Misnom slavlju pridružio se i odvjetnik Ženidbenog suda mons. Milan Simčić te nadbiskupov tajnik đakon Marko Šarić.

U svojoj propovijedi nadbiskup Devčić je istaknuo kako smo svi pozvani, neovisno kojem crkvenom staležu pripadali i koju službu vršili, uskladiti svoje dnevne i životne planove načinu kako je to činio Isus. A to danas znači imati svoj dnevni molitveni plan, aktivno sudjelovati u životu svoje crkvene zajednice, imati vremena, unatoč svim obvezama, za one koji su u većoj potrebi od nas, odvažno svjedočiti svoj vjernički identitet na javnom mjestu i ne bojati se biti Božji i Isusovi svih 24 sata u danu, odnosno 365 dana u godini. Nadbiskup je potaknuo sve svoje djelatnike laike na kršćansku ustrajnost u radu i na međusobno razumijevanje, uvažavanje i suradnju, što je preduvjet kvalitetnog i plodonosnog vršenja službe na koju su upravo oni kao njegovi najbliži suradnici pozvani.

Nadbiskupijska zajednica djelatnika laika započela je svoja tjedna liturgijska okupljanja prije točno godinu dana na inicijalni poticaj pastoralnog vikara vlč. Matije Matičića s ciljem snažnijeg osobnog i kolektivnog duhovnog obogaćivanja, a od ove će godine svoja okupljanja obogatiti dodatnim duhovno-molitvenim sadržajima. Zajednica djelatnika laika ovim putem zahvaljuje svećenicima u Ordinarijatu i u gradu Rijeci te rektoru i vicerektoru Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci koji su tijekom protekle godine koncelebrirali i propovijedali te na taj način dali podršku ovoj maloj, ali duhovno snažnoj laičkoj zajednici djelatnika Ordinarijata.

Skip to content