Pozvani smo gajiti duh zahvalnosti
Kategorija:
Vijesti

U povodu 51. Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja u nedjelju, 11. svibnja Nadbiskupijsko djelo za duhovna zvanja Riječke nadbiskupije organiziralo je molitveno bdijenje u katedrali sv. Vida. Predvoditelj bdijenja bi je rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ i voditelj Nadbiskupijskog djela za zvanja vlč. Sanjin Francetić.

Pastoral duhovnih zvanja temelji se na Isusovoj riječi da molimo Gospodina žetve da pošalje radnike na žetvu svoju, rekao je vlč. Francetić. „O tome nam u poruci ovogodišnje Nedjelje Dobroga Pastira govori i Sveti Otac kada nas poziva da oraspoložimo svoja srca da budemo ‘dobro tlo’, da slušamo, prihvaćamo i živimo Božju riječ i tako donosimo rod.“ Osim poziva na molitvu ostvarenu na bdijenju u riječkoj katedrali pozvani smo gajiti duh zahvalnosti jer Isus poziva na žetvu, poručio je rektor Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“. „To znači da je netko prije obradio njivu i zasijao žito. Jasno nam je da to učinio sam Gospodin, a mi smo pozvani u potpunosti staviti se njemu an raspolaganje.“

Rektor je na završetku istaknuo kako se u riječkim molitvenim zajednicama održavaju molitveni susreti s nakanom molitve za duhovna zvanja te najavio sličan susret 9. lipnja u sjemenišnoj kapeli „Kraljice apostola“. Euharistijsko slavlje predvodit će zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a bit će to povod i da se prisjetimo odlaska sv. Ivana Pavla II. iz Rijeke i Sjemeništa gdje je 9. lipnja 2003. godine služio svetu misu.

Skip to content