Nastaviti duhovni rast nakon sakramenta ženidbe
Kategorija:
Vijesti

Mladi bračni parovi okupljeni u projektu Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije održali su 9. lipnja u Nadbiskupskom domu završni susret ovogodišnjeg ciklusa. Program praćenja mladih bračnih parova ove je godine okupio 36 obitelji s djecom. Obitelji su se tijekom pastoralne godine jednom mjesečno susretale u riječkim dječjim vrtićima Zvjezdica mira, Nazaret, Mima i Zvončica. „Drago nam je što ovaj projekt živi već 9 godina i zanimanje nije opalo nego okuplja sve više obitelji“, rekao je voditelj Ureda za obitelj mons. Ivan Nikolić.

Djelatnice Vedrana Blašković i Željka Frković podsjetile su na program i teme koje Ured za obitelj nudi supružnicima s ciljem preventivne naobrazbe. Svrha je projekta praćenja mladih bračnih parova, kao i drugih preventivnih programa, kao što su obiteljske i roditeljske škole, jačanje i  njegovanje bračnih odnosa. Mlade parove ohrabruju i potiču na otvorenost, suradnju i prihvaćanje pomoći. Susretima i zadanim temama smanjuju se krizne situacije i stvaraju čvrsti temelji na kojima će izgrađivati brak.

Program je osmišljan u tri ciklusa, a u ovome su obrađivanje teme međusobnog prihvaćanja, očekivanja i razočaranja, odnosa s prijateljima i širom obitelji, međusobnih pohvala, vjerskog života, slobodnog vremena i trajnog učenja za brak.

O samom provođenju programa govorile su odgojiteljice u vrtićima koje su ga provode, a svoje su mišljenje izrazili i sami sudionici koji su potvrdili da su bili ugodno iznenađeni ponuđenim. Nakon sakramenta ženidbe željeli su nastaviti duhovni rast, a ovaj program Ureda za obitelj im je to i omogućio. Djelatnici Ureda ponovili su poziv na proslavu Nadbiskupijskog dana obitelji 14. lipnja u katedrali sv. Vida, kada će u Riječkoj nadbiskupiji započeti Godina obitelji.

Skip to content