Još pomoći za Slavoniju
Kategorija:
Vijesti

Caritas Riječke nadbiskupije poslao je još 5 tona humanitarne pomoći u poplavljena područja u Slavoniju. U skladištu Caritasa u Rijeci 25. rujna ukrcan je kamion Hrvatske pošte koja je kao i za prijašnje pošiljke ponudila usluge prijevoza. Higijenske potrepštine, dječje igračke, hrana, odjeća i obuća stigle su izravno u Gunju gdje ih je primio župnik Ivan Živić. Skladišta humanitarne pomoći više nisu puna kao u lipnju, potvrdio je župnik. Ljudi se vraćaju kućama i obnavljaju ih pa je pomoć i dalje potrebna. „Mi ćemo pomoć koju ste nam poslali dalje distribuirati ljudima koji su u potrebi“, rekao je župnik.

Iz Rijeke je preko nadbiskupijskog Caritasa tijekom svibnja i lipnja poslano 25 tona pomoći u poplavljena područja. Sveukupno je poslano oko 7 tona trajnih prehrambenih proizvoda, 5 tona sapuna, šampona, deterdženata i higijenskih potrepština, 1500 litara flaširane vode u spremnicima od 5 ili 1.5 litara, tonu i po pelena za bebe, tonu dječje hrane, igračaka i robe za djecu, te deke i posteljina, odjeća i obuća. U manjim količinama poslana su i posebna pomagala kao baterijske svjetiljke, punjači za mobitele, kompleti za prvu pomoć, lijekovi, gumene rukavice i čizme te hrana za pse i mačke.

Iz Riječke nadbiskupije za pomoć ljudima iz poplavljenih područja do sada je uplaćeno 250.000 kn. Tijekom svibnja u župama nadbiskupije te iz donacija nadbiskupijskom Caritasu prikupljeno je 150.659 kn, a brojni su pojedinačni donatori upućeni da uplatu izvrše izravno na račun Hrvatskog Caritasa. Riječka nadbiskupija je iz svojih sredstava uplatila dodatnih 100.000 kn Hrvatskom Caritasu.

Hrvatski Caritas do sada je za stradala područja u Požeškoj i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji prikupio 6.103.357 kuna, za Bosnu i Hercegovinu 258.049 kn, a za Srbiju 128.270 kuna. Sredstva će biti proslijeđena mrežom nad/biskupijskih Caritasa, kao što je proslijeđen i iznos od 12.000.000 kuna, koji su donirali biskupi Hrvatske biskupske konferencije.

Djelatnici i volonteri Caritasa zahvaljuju svima koji su pomogli i pokazali veliko srce i solidarnost prema stradalima u poplavama te donijeli svoju donaciju u hrani, vodi i drugim potrepštinama. Caritas je sve donacije zaprimio te organizirao prijevoz dobara na poplavljena područja.

Skip to content