Hodočasnicima se pridružio ammanski nadbiskup Elias Lahham
Kategorija:
Vijesti

Hodočasnici Riječke nadbiskupije na  10. jubilarnom hodošašću koje ih vodi na izvore vjere, u ranim jutarnjim satima, u četvrtak, 13. ožujka prešli su izraelsko-jordansku granicu i ušli u Hašemitsku Kraljevinu Jordan.

Razgledali su prekrasan očuvan rimski grad Jerash na sjeveru Kraljevine, osobito fascinantan amfiteatar, mnoge hramove, trgove i poznatu ulicu Cargo, izvijestio je  nadbiskupijski povjerenik za hodočašća vlč. Matija Matičić dodajući da je Jerash nakon Rima najočuvaniji grad iz tog doba.

Nakon razgleda hodočasnici su se uputili prema glavnom gradu Ammanu gdje je u crkvi svete Obitelji riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio misu u zajedništvu s mjesnim nadbiskupom Ammana i patrijarhalnim vikarom za Jordan mons. Eliasom Lahhamom koji je propovijedao na talijanskom jeziku o Crkvi u Jordanu. Nakon mise mons. Lahham pridružio hodočasnicima na večeri. Hodočasnici sutra nastavljaju svoj put prema brdu Nebo, Madabi i jednom od 7 svjetskih čuda – fascinantnoj Petri iz vremena starog biblijskog naroda Nabatejaca.

Skip to content