100. rođendan dobrotvorke Marije Matijević
Kategorija:
Vijesti

Velika dobrotvorka i zauzeta vjernica Marija Matijević, u utorak 11. studenog navršila je sto godina života. Tom prigodom ju je u njezinom skromnom stanu na riječkom Korzu pohodio riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić i uz rođendanske čestitke zaželio joj obilje Božjeg blagoslova. Uz Nadbiskupa, čestitke su slavljenici uputili ravnatelj svećeničkog doma u Rijeci mons. Nikola Uravić, rektor Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci mons. Sanjin Francetić te časne sestre iz Nadbiskupskog doma u Rijeci dok su bogoslovi pjesmom uzveličali rođendansku proslavu.

Marija Matijević rođena je 11. studenog 1914. godine u Jablancu u pobožnoj kršćanskoj obitelji. Za vrijeme II. Svjetskog rata okrutno je ubijen njen rođak, svećenik Juraj Matijević. No, ona ni u najtežim vremenima nije zaboravljala na Boga već je svoj pogled upirala u Kristov križ i željela uvijek svakome pomoći. Tako je dugi niz godina brinula za župnika u Jablancu vlč. Dragu Babića koji je živio u teškim životnim uvjetima, a na srcu joj je uvijek bila riječka bogoslovija za koju je za svoga života mnogo učinila.

Dok se danas potpuno bistra uma prisjeća raznih događaja iz života, priznaje kako joj je najveća radost molitva koju namjenjuje za tolike potrebe ljudi i Crkve čija je vjerna kći. Neka joj Gospodin bude snaga i radost u vremenu koje joj predstoji.

Skip to content