Svečani uvod u proslavu zaštitnika nadbiskupije
Kategorija:
Vijesti

Vid fest

Posljednjeg dana trodnevne priprave za proslavu zaštitnika Riječke nadbiskupije, misa trodnevnice u katedrali sv. Vida 14. lipnja započela je svečanom večernjom koju je predvodio nadbiskup Ivan Devčić. U svečanom tonu nastavljeno je i nakon mise kada je na Trgu Riječke rezolucije započeo Vid fest.

Festival duhovne popularne glazbe posvećen je mladima čiji je sv. Vid uzor i zaštitnik. Nastupilo je 13 izvođača, uglavnom iz Rijeke i okolice, ali i gosti iz Dalmacije i Zagorja.

Iako je toga dana završila nastava u osnovnim i srednjim školama, Vid fest je privukao gotovo pet stotina mahom mladih ljudi koji su i na taj način posvjedočili koliko im je važan ovaj festival humanitarnog karaktera. Organizatori su prikupljena sredstva namijenili “Marijinim obrocima”, pokretu koji skrbi o siromašnoj djeci, te riječkom hospiciju Marija Kozulić.

Riječki nadbiskup Ivan Devčić i osobnim je sudjelovanjem podržao koncert predvodeći molitvu zahvale na samom kraju i upućujući tople riječi mladima. Otvarajući Vid fest obratio im se i biskupski vikar za pastoral Matija Matičić istaknuvši mladima kako sudjelujući na Vid festu u glazbi susreću Gospodina. „U Godini vjere upravo na ovaj način svjedočite svoju vjeru i živite zajedništvo Crkve“, rekao je Matičić. Nadbiskupijski povjerenik za glazbena i kulturna događanja Vladimir Pilepić i ove je godine odradio veliki posao ne bi li se mladima pružila prilika pjesmom slaviti Gospodina na riječkom trgu u središtu grada, smještenom iza dominikanske crkve.

Skip to content