Misa na vrhu Obruč
Kategorija:
Vijesti


Riječki nadbiskup Ivan Devčić 7. rujna predvodio jubilarnu 10. Mašu na Obruču. Prvi jubilej posebno je razveselio organizatore, Planinarsko društvo Obruč, koji su prije deset godina pokrenuli inicijativu da se na najvišem vrhu planinskog područja Hahlić, u općini Jelenje, slavi euharistija. 

Organizirani odlazak na misu bio je iz Podkilavca ispred PD Obruč u jutarnjim satima, a uz nadbiskupa Devčića misu je slavio i župnik Jelenja Ivan Milardović. Misi je prethodila utrka “Hahlić za uru”, dužine 5 km s 800 m uspona pa su se sudionici utrke zajedno sa planinarima i hodočasnicima okupili na vrhu Obruč.

Predvodeći euharistiju na 1377 metra nadmorske visine, nadbiskup je u propovjedi istaknuo kako su ljudski duh oduvijek zanosile ljepote prirode. „I Sveto pismo svjedoči, kroz mnoštvo likova poput Abrahama, Mojsija pa i samog Isusa, kako je brdo ili planina povlašteno mjesto susreta s Bogom. Čovjek tu u samoći može osluhnuti Boga.“ Nadbiskup je okupljenima predstavio i lik hrvatskog sveca Marka Križevčanina, kojeg se taj dan slavilo, te objasnio kako se poštovanje prema svecima iskazuje nasljedujući njihov primjer.

Skip to content