Donacija za hospicij
Kategorija:
Vijesti

Dobročinitelji iz Neussa, grada prijatelja Rijeke, uručili su 6. lipnja donaciju za hospicij riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću i ravnateljici s. Danijeli Orbanić. Značajnu novčanu donaciju prikupili su svećenik iz Neussa Jochen König i bivši voditelj gradske uprave Karl-Josef Uhe proslavljajući osobne jubileje.

Svećenik je prije nekoliko mjeseci slavio 70 rođendan i svim prijateljima je rekao da ukoliko ga žele razveseliti, umjesto poklona uplate donaciju za hospicij. Isto je učinio i Karl-Josef Uhe sa suprugom prilikom proslave njihove 50. godišnjice braka.

„Dugo smo godina prijatelji s Rijekom, s upravom Grada i Riječkom nadbiskupijom. Znali smo da je početkom ove godine otvoren hospicij i da mu je u ovoj početnoj fazi svaka pomoć dobrodošla. Razmišljajući kako bi mogli pomoći dosjetili smo se kako da na to potaknemo i sve koje poznajemo“, rekao je Köning. Tako su na proslavama svojih obljetnica postavili kasice u koje su gosti ubacivali svoje donacije.

Prijatelji Rijeke iz Neussa boravili su u Rijeci 4 dana, te osim hospicija posjetili i upravu Grada. Najavili su i buduće projekte suradnje dvaju gradova. Na kratkom prijemu u hospiciju sudjelovale su i pročelnica gradskog Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat te suradnica za protokol Tajana Mavrinac.

Skip to content