Tradicionalni preduskrsni doručak Nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, na Veliku subotu, 30. ožujka, u Nadbiskupskom domu u Rijeci, riječki nadbiskup Mate Uzinić sa suradnicima, generalnim vikarom Mariom Tomljanovićem, sudskim vikarom Emilom Svažićem i svećenikom Miroslavom Perglom, ugostio je predsjednicu Gradskog vijeća, Anu Trošelj i zamjenika gradonačelnika Rijeke, Gorana Palčevskog na tradicionalnom preduskrsnom doručku.

Zahvalivši na dolasku i čestitajući Uskrs svim stanovnicima grada Rijeke, riječki nadbiskup izrazio je nadu da će činjenica Uskrsa, koji je unio novo svjetlo u ovaj naš svijet i ondje gdje nije bilo nade, donio nadu, u ovo naše vrijeme i naša traženja također unijeti svjetlo i nadu te  ‘da ćemo svi mi, po onome što činimo, postati oni koji svjetle i bude nadu u ovom našem gradu i društvu’.

 Čestitkama je uzvratio zamjenik gradonačelnika Rijeke, Goran Palčevski podsjetivši da je ovo tradicija duža od dvadeset godina koju su započeli prethodnici riječkog nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke. Ona je primjer i izraz zajedništva i suradnje te međusobnog  uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti i poticaj na zajednički angažman za boljitak grada Rijeke i njegovih građana. Naša osnovna zadaća je da ne živimo jedni uz druge, nego jedni s drugima, poručio je Palčevski.

Ovaj tradicionalni preduskrsni susret, osim blagdanskog karaktera, mjesto je za razmatranje o proteklim i budućim zajedničkim projektima Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke.

Skip to content