Susret nadbiskupa Uzinića i predstavnika humanitarne organizacije  SOS Balkanroute

Riječki nadbiskup Mate Uzinić primio je, 15. ožujka, predstavnike humanitarne organizacije  SOS Balkanroute, na čelu s Petrom Rosandićem, članove mreže crkvenih općina Pfarrnetzwerk Asyl, na čelu s Roswithom Feige i ravnatelja Isusovačke službe za izbjeglice u Jugoistočnoj Europi, Stanka Pericu. Tema sastanka bila je provođenje Dublinske konvencije – kako se nositi i adekvatno odgovoriti na aktualna pitanja i  izazove europske migracijske krize. U zaključku sastanka dogovoren je nastavak suradnje s Caritasom Riječke nadbiskupije u rješavanju budućih pitanja vezanih uz azilante i njihovoj integraciji u društvu.

Bila je to ujedno i prilika za zahvalu dobrotvorima na dosadašnjoj suradnji s Tranzitnim punktom za migrante, što je učinjeno, na kraju sastanka, dodjelom zahvalnica koje je okupljenima uručila ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije, Marijana Medanić.

Zajednički susret zaključili su posjetom Razvojnom integracijskom centru sv. Vid koji je predstavljen kao primjer dobre prakse u sklopu Caritasova projekta „Pomoć ranjivim skupinama Ukrajinskih izbjeglica.

Skip to content