Prvi broj u 2024.
Kategorija:
Vijesti Zvona

Nezaobilazna tema prvog broja Zvona u novoj godini je Deklaracija Fiducia supplicans koja je izazvala brojne komentare i kojoj je posvećeno nekoliko tekstova. Komentar Deklaracije bio je i jedan od povoda za razgovor sa svećenikom Krčke biskupije Antonom Šuljićem, dobro poznatim i u Rijeci jer je dio svog svećeničkog staža proveo kao vicerektor u riječkom sjemeništu, predavač na Teologiji te urednik emisije Katolički vidici na Radio Rijeci. Nakon toga seli u Zagreb gdje je bio ravnatelj Informativne katoličke agencije te pročelnik Tiskovnoga ureda HBK-a. Mirovinu je dočekao kao pomoćnik ravnatelja u Kršćanskoj sadašnjosti. U Zvonima govori o podjelama u Crkvi danas, papi Franji, novinarstvu, izdavaštvu i umjetnosti te budućnosti Crkve u Europi.

U ovome broju pročitajte više i o nadbiskupu Josipu Uhaču u godini 100. obljetnice njegova rođenja te kratku reportažu s mise zadušnice i otkrivanja spomen ploče u njegovoj Sv. Jeleni kod Brseča.

Zvona najavljuju i nastavak Sinodalnog hoda i pripremu za 2. zasjedanje Biskupske sinode u listopadu ove godine. U kolumni dr. Saše Horvata pročitajte ima li nade za prestanak ratova, a kako postići trajni mir i što o tome govori Novi zavjet, prenosi bibličar Tomislav Zečević. Uoči korizme, o dobrim i lošim stranama posta piše liječnik Ivan Host, a tu su i druge stalne rubrike u kojima naši dopisnici pišu o crkvenoj glazbi, Gorskom kotaru i povijesti ili donose duhovne meditacije.

Novi broj mjesečnika Zvona potražite u crkvama Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije kao i Nadbiskupskom ordinarijatu u Rijeci. Također, Zvona možete pronaći i na njihovoj web stranici.

https://zvona-ri.org/

Skip to content