Preduskrsna duhovna obnova za svećenike i đakone Riječke nadbiskupije

U ponedjeljak, 18. ožujka u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ održana je korizmena duhovna obnova za svećenike i đakone Riječke nadbiskupije. Duhovni nagovor predvodio je novi gvardijan Kapucinskog samostana u Rijeci, Miljenko Vrabec,  na temu: ‘Primjer Sv. Pavla Apostola u naviještanju Riječi prema poticajima iz njegovih poslanica’. Na duhovnoj obnovi sudjelovao je i riječki nadbiskup Mate Uzinić, a pozdravnu riječ uputio je vikar za kler Riječke nadbiskupije, Vjekoslav Đapić.

Susret je započeo molitvom srednjeg časa, a tekstovi iz pojedinih Pavlovih poslanica služili su kao poticaj na razmišljanje i ispit savjesti u pokorničkom bogoslužju koje je potom uslijedilo.

Voditelj je istaknuo da je „vrlo značajno koliko su Pavlovi poticaji i upozorenja jednako aktualni u njegovo vrijeme, vrijeme zalaska civilizacije Rimskog Carstva i nastanka kršćanstva, kao i danas na zalasku moderne zapadne civilizacije i kršćanstva koje traži svoje preporođenje. U oba vremena djeluje Crkva, po nasljeđu Apostola, prema uputi Kristovoj koju smo slušali ove nedjelje u odlomku Ivanova Evanđelja: ‘Ako mi tko hoće služiti, neka ide za mnom. I gdje sam ja, ondje će biti i moj služitelj.’  (Iv 12,20-33)“.

Nakon pokorničkog bogoslužja i mogućnosti za pojedinačnu ispovijed, okupljeni svećenici imali su priliku poslušati izlaganje Claudije Juranić Klarić, predsjednice Udruge udomitelja djece Primorsko-goranske županije „DAMDOM“, u kojemu je ukratko predstavila rad Udruge i potaknula prisutne na senzibiliziranje za temu udomiteljstva i poticanje vjernika na udomljavanje.

Program duhovne obnove zaključen je zajedničkim objedom.

Skip to content