Duhovna obnova za obitelji
Kategorija:
Vijesti

„Pokazuju li moja djela i moj život da sam kršćanin? Kakav sam prema drugima?“, bila su neka od pitanja duhovne obnove u organizaciji Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije na kojoj je sudjelovalo dvadesetak obitelji s djecom. Korizmenu duhovnu obnovu od 1. do 3. ožujka u Domu pastoralnih susreta u Lovranu predvodio je Zrinko Nikolić, montfortanac, duhovnik i župnik u Rukavcu.

Tijekom tri dana roditelji su slušali poticajne kateheze o odnosima među supružnicima i djecom te o važnosti stalne povezanosti s Kristom. Kateheze je duhovnik temeljio na knjizi Garya Chapmana „Pet jezika ljubavi“ i prožeo ih duhovnim porukama, ali i praktičnim savjetima. Sudionici su također imali priliku iznositi svoje primjere i komentare te tako obogatiti zajedničko iskustvo. Tijekom kateheza za roditelje, o njihovoj djeci, njih pedesetak, brinuli su odgojitelji, a svi su zajedno sudjelovali u dnevnim molitvenim programima, molitvi krunice, klanjanju i euharistiji. Sasvim spontano, organiziran je i raspored molitelja za cijelonoćno klanjanje od subote do nedjelje ujutro.

„Koliko ljubiš toliko rasteš u svetosti“, poručio je Nikolić supružnicima dodavši kako svetost podrazumijeva i križ. „Svi bi htjeli biti sveti, ali teško je prihvatiti patnju i odricanje. Križ je uvijek težak, ali donosi radost. Kada je Isus na prvom mjestu tada dolazi radost.“

Predvodeći euharistijsko slavlje posljednjeg dana susreta, duhovnik je okupljenima ponovio recept za sreću u obitelji. „Želiš li biti sretan? Čini ono što Isus čini. Uđi u Božju logiku i njegov pogleda na svijet i čovjeka“, rekao ja Nikolić.

Skip to content