Zvona za studeni
Kategorija:
Vijesti Zvona

Novi broj Zvona, mjesečnika za kršćansku kulturu, posvećen je komentarima i razmišljanjima o netom završenoj Biskupskoj sinodi. Dopisnica HRT-a i našeg mjesečnika, Anđela Jeličić Krajcar, intenzivno je proteklog mjeseca pratila događanja u Vatikanu. Za Zvona prenosi izjave nekih sudionika i opisuje atmosferu koja je vladala tijekom i nakon Sinode. Branko Jurić, vicerektor Njemačkoga zavoda u Vatikanu, za Zvona piše osvrt o Sinodi pod naslovom „Resinodalizacija Crkve“.

Zvona donose i razgovor sa zlatomisnikom Riječke nadbiskupije mons. Nikolom Uravićem, svećenikom koji u svojih 50 služenja ima bogato pastoralno iskustvo, od seoskog župnika do brojnih službi u ustanovama nadbiskupije i metropolije.

Nastavljamo i s temom kako pomoći osobama s invaliditetom. O osobnom iskustvu govori Budislav Vukas, profesor na Pravnom fakultetu i nadbiskupijski povjerenik za Pastoral osoba s invaliditetom.

Zvona donose i susret s učenicima Salezijanske klasične gimnazije koji su u protekloj godini ostvarili iznimne rezultate i uspjehe na svjetskim, državnim i olimpijskim sportskim natjecanjima.

Tu su i redovite rubrike u kojima možete pročitati crtice iz povijesti, kronike iz Gorskog kotara, tumačenja Biblije, medicinske savjete i komentare aktualnih događanja.

Uz to, u tiskanom izdanju možete pronaći i pregled najvažnijih događanja u Riječkoj nadbiskupiji i Gospićko-senjskoj biskupiji. O svemu tome možete čitati na Zvonima koja ćete pronaći u svojoj crkvi, ili možete pogledati na web stranici www.zvona-ri.org.

Skip to content