Sveti Nikolaj posjetio ukrajinske izbjeglice u Caritasu Riječke nadbiskupije

U Velikoj dvorani Caritasa Riječke nadbiskupije u utorak 12. prosinca u obiteljsko – blagdanskoj atmosferi djelatnici nadbiskupijskog Caritasa organizirali su za izbjeglice iz Ukrajine, o kojima skrbi ova karitativna ustanova, program proslave sv. Nikolaja. Prigodan program sastojao od pjesme, plesa i recitacija koje su pripremili su najmlađi Ukrajinci o kojima od početka rata skrbi Caritas, a sv. Nikola razveselio je ukrajinsku djecu slatkim darovima. Događaj su svojim dolaskom podržali riječki nadbiskup Mate Uzinić, dušobrižnik za izbjeglice iz Ukrajine, Andrij Savjak i generalni vikar Križevačke eparhije, Vladimir Simunović.

Nadbiskup je ovom prigodom kazao da nas proslava blagdana sv. Nikole približava Božiću. On daruje, ali i pokazuje na onaj pravi dar – da postanemo dar jedni za druge,  poručio je te potaknuo sve da po uzoru na ovoga sveca uče kako pokazivati na taj dar. Želim da dobijete darove, ali i postanete dar, kazao je Uzinić.  Nadbiskup je molio i za mir u Ukrajini kako bi se svi sretno mogli vratiti svojim kućama i čestitao svima blagdan sv. Nikole i nadolazeći Božić.

Nakon nadbiskupovog obraćanja, uslijedila je molitva koju su predmolili dušobrižnik za izbjeglice iz Ukrajine, Andrij Savjak i generalni vikar Križevačke eparhije, Vladimir Simunović, a potom i program kojega su pripremili Ukrajinci. Dječji zbor na ukrajinskom jeziku otpjevao je “Pjesmu o sv. Nikoli”, a prispodobu o sv. Nikoli ispričale su odgojiteljice Razvojnog integracijskog centra ‘sv. Vid’. Po završetku programa djeca su dočekala sv. Nikolu koji ih je razveselio darovima.

 

Skip to content