Susret nadbiskupa Uzinića i muftije Hasanovića

Riječki nadbiskup Mate Uzinić susreo se petak 12. svibnja u Ordinarijatu Riječke nadbiskupije s predsjednikom Mešihata islamske zajednice u Hrvatskoj, Azizom ef. Hasanovićem, koji je u Rijeci boravio povodom 1. međunarodnog natjecanja u memoriranju (hifz) Kur’ana Časnog za hafize iznad 35 godina, te proslave 10. godišnjice Islamskog centra u Rijeci. Susretu su nazočili generalni vikar Riječke nadbiskupije, Mario Tomljanović, zamjenik muftije i ravnatelj Islamske gimnazije u Zagrebu, Mevludi Arslani, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Rijeka, Hidajet Hasanović, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj,  Nermin Botonjić i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Rijeka, Mirsad Čoko.

Na susretu se razgovaralo o pitanjima od zajedničkog interesa i tijekom sastanka istaknuta je kvalitetna dosadašnja suradnja u zajedničkom rada na promicanju međureligijskog dijaloga.

Prilikom susreta razmijenjeni su darovi. Nadbiskup Uzinić je muftiji Hasanoviću poklonio svezak knjiga riječkog nadbiskupa u miru Ivana Devčića „Pitanje o Bogu“ te zbornik teoloških radova „Sa svim brodolomima povijesti“, dok je muftija nadbiskupu poklonio Islamski enciklopedijski almanah u izdanju Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Skip to content