Riječki nadbiskup Mate Uzinić posjetio bolesnike i zdravstvene djelatnike riječkog KBC-a
Kategorija:
Vijesti

Riječki nadbiskup Mate Uzinić posjetio je, uoči Dana bolesnika 10. veljače, riječki Klinički bolnički centar, lokalitete Sušak i Rijeka. Nadbiskupa i bolničkog kapelana Ivana Šarića na Sušaku su dočekali ravnatelj KBC-a Alen Ružić i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Snježana Juričić te voditelji odjela kardiologije i urologije gdje je nadbiskup imao priliku posjetiti pacijente, blagosloviti ih i ohrabriti. Liječnici i pacijenti na ovom su susretu pokazali da im puno znači prisustvo svećenika u bolnici. Istaknuvši brojna dobra iskustva potvrdio je to i bolnički kapelan. Nadbiskup je ravnatelju ponudio daljnju suradnju te najavio mogućnost još jedne donacije za kupnju potrebne opreme.

U pratnji bolničkog kapelana Eugena Pavleka i tajnika Antonia Vučkovića, nadbiskup je u poslijepodnevnim satima pohodio KBC – lokalitet Rijeka gdje su ga dočekali predstojnik Klinike za kirurgiju Miljenko Kovačević, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Renata Dobrila – Dintinjana, medicinska sestra Morana Moguš i drugo medicinsko osoblje u čijoj pratnji je obišao bolesnike na Zavodu za digestivnu kirurgiju. Zadržavši se kod svakog kreveta u kratkom, ali toplom razgovoru, ohrabrio je pacijente zaželjevši im brz oporavak. Nakon obilaska, zadržao se u razgovoru s domaćinima te im zahvalio na nesebičnoj žrtvi i doprinosu kojega je cjelokupno medicinsko osoblje ‘iznijelo na svojim leđima’ tijekom pandemije koronavirusa, kao i na svemu što čine u svome poslanju. Unatoč izazovima, liječnički je poziv poput svećeničkog – poslanje koje čovjeka ispunjava i čini radosnim, kazao je nadbiskup, a s čime su se složili i sugovornici.

Dobrila – Dintinjana zahvalila je nadbiskupu na dolasku rekavši kako ovaj posjet mnogo znači pacijentima i osoblju. Predstojnik Klinike za kirurgiju upoznao je nadbiskupa s ustrojstvom KBC-a koji svoje medicinske usluge pruža pacijentima, ne samo iz Primorsko-goranske županije, nego i Istarske pa i šire. Dodao je kako je KBC, kao centar izvrsnosti, najveća sastavnica Medicinskog fakulteta što omogućava međusobnu sinergiju i privlači mlade liječnike u Rijeku.

 

 

 

Skip to content