Riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić uputio čestitku novom porečkom i pulskom biskupu Ivanu Štironji
Kategorija:
Vijesti

Papa Franjo je 31. siječnja imenovao novog porečkog i pulskog biskupa Ivana Štironju. Objava o imenovanju bila je istoga dana u 12 sati u Biskupskog ordinarijata u Poreču. Riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić uputio je čestitku novom porečkom i pulskom biskupu koju prenosimo u cijelosti:

Dragi biskupe Ivane,

Pridružujući se radosti vjernika, posvećenih osoba i svećenika Porečke i Pulske biskupije koji su već duže vrijeme bili u iščekivanju svoga biskupa koji će među njima, s njima i za njih „na izvrstan i vidljiv način (imati) ulogu samoga Krista, Učitelja, Pastira i Svećenika (djelovati) u njegovoj osobi“ (LG 21,2), izražavam ti čestitke u povodu tvoga imenovanja porečkim i pulskim biskupom te ti u ime biskupa, svećenika i vjernika Riječke metropolije i svoje osobno ime  želim srdačnu dobrodošlicu u Riječku metropoliju.

S nadom u dobru buduću suradnju, kako u okvirima Riječke metropolije tako i u okvirima Hrvatske biskupske konferencije, na tebe i tvoje buduće služenje vjernicima Porečke i Pulske biskupije zazivan Božji blagoslov i nebeski zagovor Blažene Djevice Marije i zaštitnika ovih dviju sjedinjenih biskupija, sv. Maura mučenika i sv. Tome apostola.

S poštovanjem u Kristu odani,

Mate Uzinić,

riječki nadbiskup i metropolit

Skip to content